survival-achterhoek

Over ons

Avonturen Achterhoek is in 2020 gestart (toen nog Avonturen Stroombroek) en biedt allerlei verschillende outdooractiviteiten aan tijdens de feestdagen en vakanties. Wij richten ons op families, kinderen en jeugd uit de Achterhoek en de Liemers en op gezinnen die lekker op vakantie zijn in Montferland of omgeving.


Avonturen Achterhoek is onderdeel van Markant Outdoorcentrum. Op het terrein van 12 hectare zijn een tal van outdoor activiteiten te beleven denk hierbij aan klimmen, boogschieten, vlotten bouwen, pumptracken, survivallen en nog veel meer. Niet alleen ons eigen terrein maar ook de omgeving biedt veel mogelijkheden. Zo is er in het bosgebied Montferland, op nog geen 5 minuten fietsen vanaf Markant, een prachtige mountainbike route. Op steenworp afstand ligt recreatieplas Stroombroek waar je kan waterskiën en in Doetinchem ligt de rivier de Oude IJssel die het mogelijk maakt om een kanotocht te varen. Avonturen Achterhoek biedt dus niet alleen activiteiten aan op de eigen locatie, ook activiteiten uit de directe omgeving zijn te boeken.

De omgeving van Avonturen Achterhoek

Avonturen Stroombroek vinden plaats in Recreatiegebied Stroombroek. Dit gebied kenmerkt zich door een prachtig blauw zwemwater van 30 hectaren groot omringd met tal van landerijen. De recreatieplas is het middelpunt en de plek waar tal van ondernemers gevestigd zijn, hierdoor is er een leuke mix ontstaan en is er van alles te doen.

Aan de noordkant ligt het naaktstrand met verderop landerijen en diverse boeren winkeltjes met lokale producten. Zoals Tomesen met verse eieren en De Elshof met een winkeltje en agrarische en educatieve dagrecreatie. Aan de oostkant ligt Kabelwaterskibaan Stroombroek met de langste kabelwaterskibaan van Nederland! Ook zit hierbij aangesloten een prachtig terras met uitzicht op de baan. De ideale plek om wat te eten of drinken te bestellen. Aan de zuidkant ligt Landal Stroombroek. Naast de tientallen bungalows zijn hier diverse faciliteiten aanwezig die ook voor niet-parkgasten te bezoeken zijn. Te denken aan een bowlingbaan, speelhal, midget golf, binnenspeeltuin, sauna en restaurant met terras. Aan de westkant ligt Markant-Outdoorcentrum die met een terrein van 12 hectaren dé outdoorlocatie van de Achterhoek is. Hier zijn 80 % van de avonturen te boeken zoals boogschieten, vlotbouwen, klimmen en mountaibiken. Ook worden er kanotochten op de Oude IJssel georganiseerd en biedt Markant verschillende gps-spellen en steptochten aan in de zomervakantie.

Wat doet Markant Outdoorcentrum nog meer?

Avonturen Achterhoek is zoals hierboven aangegeven een onderdeel van Markant Outdoorcentrum. Tijdens feestdagen en vakanties zijn er leuke outdooractiviteiten te boeken op tijdslot. Buiten deze dagen om richt Markant Outdoorcentrum zich écht op groepen en is er eveneens is er op het terrein een groepskampeerterrein en groepsaccommodatie aanwezig. Om het verblijf voor iedereen tot in de puntjes te kunnen verzorgen is er ook een restaurant op het terrein. Kortom; alles is aanwezig om het perfecte familie weekend, bedrijfsuitje, teamuitje of schoolkamp te organiseren.

Ook worden er jaarlijks op de locatie verschillende evenementen en festivals georganiseerd. Van de Dog Survival waarbij je samen met je hond een survival run aflegt tot een foodtruck festival waar de lekkerste gerechten en hapjes worden aangeboden. Maar ook een stuiterend springkussenfestival en een spannend Horror Event. Voor iedereen is er wel een geschikt evenement of festival te vinden.

Summer Camps Holland

Naast het Outdoorcentrum en de evenementen organiseert Markant al 15 jaar, onder ons eigen label Summer Camps Holland, kinder- en jeugdkampen in de zomermaanden. Deze vinden niet alleen plaats in Nederland maar ook in de Ardennen! Een Summer Camp week zit vol leuke en sportieve activiteiten. Kijk voor meer informatie op de Summercamps website. of op de Zomerkamp Nederland website.