wat-te-doen-in-de-achterhoek

Activiteiten Achterhoek

Activiteiten Achterhoek

Wil jij in de vakantieperiodes leuke activiteiten in de Achterhoek doen met vrienden of familie? Avonturen Achterhoek is dé plek voor de leukste en spannendste activiteiten om van jullie dag een onvergetelijke te maken. Van wateractiviteiten zoals suppen, kanovaren en waterskiën tot aan klimmen, mountainbiken en tokkelen; bij ons kun je gegarandeerd een succesvolle dag beleven. Elke activiteit is apart van elkaar te boeken op onze website. Je hoeft alleen te kijken op welke dag en op welk tijdstip de activiteit te boeken is. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten!

activiteiten achterhoek
Activiteiten Achterhoek

Activiteiten Achterhoek tijdens

Het aabod van de activiteiten verschilt per periode van het jaar. Het meest actuele aanbod per periode vind je hieronder:

De activiteiten

We bieden veel verschillende activiteiten aan in de Achterhoek. Daarom delen we de activiteiten op in drie categorieën zodat het makkelijker wordt een activiteit te vinden die jij/jullie leuk vinden. We hebben de categorieën: watersportactiviteiten, survival activiteiten en outdoor activiteiten.

Watersportactiviteiten in de Achterhoek

Vind jij het niet erg om nat te worden, hou jij van avontuur en zoek je vaak je grenzen op? Dan zijn de watersportactiviteiten echt iets voor jou! We bieden verschillende soorten activiteiten aan, die op het water plaatsvinden. Je kunt bijvoorbeeld een complete sup-set huren om vervolgens 2 uur te suppen op ons terrein. Ook geven we de activiteit dog suppen, waar je gaat leren om samen met je hond op een supboard te suppen. Een hilarische maar ook ontspannende ervaring waar je even tot rust kunt komen samen met je hond. Verder kun je waterskiën op de waterskibaan in Stroombroek, de langste waterskibaan van Nederland. Met 5 scherpe bochten en meer dan een kilometer lange baan, kun je jouw skills laten zien. Achteraf kun je afsluiten met een drankje op het terras van de Beachclub op Stroombroek. Al met al een onvergetelijke ervaring! Hieronder staan alle watersport activiteiten met de prijs erachter zodat je een mooi overzicht hebt.

ActiviteitPrijs per persoonDuur
Suppen€6,003 uur
Canoe games €6,001 uur per activiteit
Fiets-kano-fiets€16,001,5 uur
Vlot bouwen€6,003,5 uur
Kano speurtocht€6,002 uur
Waterskiën €24,002 uur
Dog suppen€17,501,5 uur
Overzicht watersport activiteiten Achterhoek

Survival activiteiten in de Achterhoek

Wil jij liever op het droge blijven maar toch een leuke en uitdagende activiteit doen in de vakantie? Dan zijn de survival activiteiten in de Achterhoek misschien wel iets voor jou! Je kunt bij survivalactiviteiten denken aan een mountainbike trail op het terrein van Markant Outdoorcentrum. Leer hoe het is om op een mountainbike te rijden door middel van spelvormen, heuveltjes en singletracks.

Mocht je dit allemaal al onder de knie hebben kun je ook een mountainbike huren om vervolgens de Montferlandroute te fietsen. Deze route staat in de top 10 mountainbikeroutes van Nederland. Fiets over de 26 kilometer lange route met mooie klimmen, bijzondere bosweggetjes en steile afdalingen.

Wil je liever met twee voeten op de grond blijven staan? Dan kan je ook kiezen voor een activiteit als boogschieten. Hier ga je een uur lang oefenen om met een echte handboog de roos te raken onder begeleiding van onze instructeur. Je leert hier alle belangrijke kneepjes die bij deze sport komen kijken, zodat jij je familie kunt verbazen met mooie schoten op de schietschijf. Verder zijn er nog een hoop survival activiteiten die we aanbieden bij Avonturen Achterhoek. Hieronder staan de activiteiten opgesomd zodat je een overzicht hebt van de ruime keuzes!

ActiviteitPrijs per persoonDuur
Tokkelen€8,001 uur
Freerunnen €10,00Ongeveer 2 uur
Boogschieten€6,001 uur
Survivalparcours€6,001 uur
Klimmen€8,001 uur
Mountainbike trail€8,001 uur
Pumptrack€10,001 uur
Mountainbike Montferland€20,00Ongeveer 3 uur
Survivalactiviteiten Achterhoek

Outdoor activiteiten in de Achterhoek

Graag een activiteit doen met familie of vrienden waar lachen en plezier maken voorop staat? Dan hebben we ook outdoor activiteiten in de Achterhoek. Onder deze activiteiten vallen de wat minder inspannende of uitdagende activiteiten, die voor elke leeftijdsgroep of groepssamenstelling geschikt zijn. De activiteiten verschillen enorm! Zo kun je ervoor kiezen, om een E-chopper te huren en een bepaalde route van 2 á 3 uur te rijden door de prachtige omgeving van Montferland.

Wil je totaal iets anders doen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor één van onze vele (speur) tochten. We hebben de spionnen speurtocht, een GPS tocht in Montferland, een Robinson Familie Challenge of een step puzzeltocht. Deze activiteiten zijn goed geschikt voor een verjaardagsfeestje of een leuk familie-uitje. Hieronder vind je een lijst van alle outdoor activiteiten die te doen zijn bij Avonturen Achterhoek. Zie je iets interessants, kun je op de activiteit klikken, om hier meer informatie over te lezen of te reserveren.

ActiviteitPrijs per persoonDuur
E-Chopper verhuur€25,002 á 3 uur
Spionnen speurtocht €10,00Ongeveer 2 uur
GPS Tocht Montferland€6,002 uur
Robinson Familie Challenge€15,001,5 uur
GPS Code Kraker€6,002 uur
GPS Kids Code Kraker€6,002 uur
Step Puzzel Tocht€10,002 uur
Outdoor activiteiten Achterhoek

Waarom activiteiten in de Achterhoek

De activiteiten die Avonturen Achterhoek aanbiedt vinden plaats in de omgeving van Het Montferland. Het Montferland is een prachtig bosgebied in het oosten van Gelderland. Deze streek ligt tussen Doetinchem en Didam en grenst aan Duitsland. Omdat deze omgeving zo natuurrijk is en veelal over heuvels, bossen en water beschikt, is dit de perfecte locatie voor onze activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld mountainbiken door de bossen of een GPS tocht doen door de mooie omgeving.

Avonturen Achterhoek is een onderdeel van Markant Outdoorcentrum. Markant ligt in het plaatsje Braamt, wat naast de stad Doetinchem ligt. Het terrein van Markant Outdoorcentrum is óók omgeven met veel natuur. Naast het terrein van Markant ligt de recreatieplas Stroombroek. Hier kun je bijvoorbeeld waterskiën of zwemmen. Al met al is de Achterhoek de ideale plek voor de activiteiten die wij namens Avonturen Achterhoek aanbieden.

wat te doen in de achterhoek vandaag?

Activiteiten in de achterhoek vakantieperiodes

De activiteiten zijn te reserveren in de vakantieperiodes die voor regio Nederland Oost gelden. Onder de vakantieperiodes vallen de volgende vakanties en weekenden (met de bijbehorende datums):

Vakantie/weekendPeriode
Paasweekend15, 16 en 17 April 2022
Meivakantie30 april t/m 8 mei 2022
Hemelvaartsweekend26 t/m 19 mei 2022
Pinksterweekend4 t/m 6 juni 2022
Zomervakantie11 juli t/m 27 augustus 2022
Wanneer kom jij activiteiten doen?

Activiteiten voor het hele gezin

Omdat het aanbod van activiteiten zo ruim is, is er voor elk gezin wel een gepaste activiteit bij Avonturen Achterhoek. Voor de kleintjes hebben we laagdrempelige activiteiten, die voor zowel jong als oud leuk zijn. Voor de oudere en durfallen hebben we juist weer uitdagende activiteiten.

Uitdagende activiteiten

Houdt jouw familie of vriendengroep van een beetje spanning en uitdaging? Dan hebben we een hoop activiteiten beschikbaar, waar jullie uit jullie comfortzone kunnen stappen. Zo kunnen jullie op onze klimwand een uur lang klimmen en klauteren. Liever kanovaren, tokkelen, boogschieten of waterskiën? Ook dit is allemaal mogelijk. Dus wil jij een uitdaging aangaan in de vakantie en tegelijkertijd enorm veel plezier hebben, boek dan snel een uitdagende activiteit in de Achterhoek!

Laagdrempelige activiteiten

Willen jullie het wat rustiger aan doen en gewoon even genieten van een gezellig middagje met je familie? Ook dat is mogelijk bij ons. Zoals we al eerder hebben aangegeven hebben we een hoop outdoor activiteiten zoals de GPS tocht Montferland, de Spionnen speurtocht, de Step puzzeltocht of de Robinson Familie Challenge. Deze activiteiten zijn leuk voor de jonge kinderen maar ook zeker voor de ouders onder ons. Ontrafel samen puzzels of los het geheim van de spionnen op en heb een gezellige dag met elkaar.

Verschillende aanbieders en locaties

De activiteiten worden door verschillende partijen aangeboden. De meeste activiteiten worden door onszelf aangeboden op het terrein van Markant Outdoorcentrum. Maar we hebben ook activiteiten zoals dog suppen, freerun trainingen en wakeboarden op Stroombroek. Deze activiteiten worden door onze samenwerkingspartners aangeboden.

Bij de activiteiten zelf wordt aangegeven waar je moet zijn voor de activiteit. Bij de activiteit wakeboarden wordt bijvoorbeeld aangegeven dat je op de Recreatieplas Stroombroek moet zijn op het tijdstip van de activiteit. Terwijl je bij het suppen met je hond gewoon op het terrein van Markant moet zijn. Zodra je hebt gereserveerd krijg je een bevestigingsmail waarin staat wat je nodig hebt en waar je moet verzamelen.

overzicht activiteiten achterhoek
Activiteiten Achterhoek op prachtige locaties.